Menu Start

Miners blijven bitcoin sparen

Compass Mining is een aanbieder van hostingdiensten voor mining. Het bedrijf onderzocht wat de miners die beursgenoteerd zijn in Amerika doen met de bitcoins die ze winnen. Het zal geen verassing zijn maar, ze zijn flink aan de HODL.

Onderzoek

Het onderzoek is gebaseerd op harde cijfers, maar ook op basis van kwartaalreportages, bekendmakingen bij de toezichthouder en mededelingen van de bedrijven zelf. Omdat ze beursgenoteerd zijn, is veel informatie openbaar. Echter zijn vrijwel de meeste mining bedrijven niet beursgenoteerd en dan blijven de cijfers binnenskamers.

Meer dan 23.000 bitcoins

De onderstaande bedrijven hebben gezamenlijk 23.034 bitcoin op de balans. Omgerekend in Amerikaanse dollars is dat toch 1,4 miljard. Toch is het aandeel niet duizelingwekkend want het betreft 0,12% van de totale bitcoin in omloop.

bron: Compass Mining

Vasthouden is de trend

Marathon Digital, Hut 8 en Riot zijn de bedrijven met de grootste aantallen btc in bezit. Marathon Digital wil $650 miljoen ophalen door converteerbare obligaties uit te geven om nog meer bitcoins en mining apparatuur te kopen. De investeringen gaan dus gewoon door en dat zou een prima stimulans kunnen betekenen voor de bullish markt. De algehele trend is dat miningbedrijven hun gedolven bitcoin meer dan ooit vasthouden. Dat past in de huidige bullmarkt, waarbij het overgrote deel van de markt zijn bitcoin niet aanbiedt of wilt inwisselen tegen fiat geld.

Eindjaarsrally

Het blijft overal goed nieuws regenen, dus als je het geheel bekijkt en verder uitzoomt dan zouden we wel eens een mooie eindejaarrally tegemoet kunnen zien voor 2021.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.