Menu Start

Nergens plek voor miners, prijzen zakken

Zelf toch liever niet minen? Koop dan nu goedkoop bitcoin bij Bitvavo

Mining pool Luxor Technology onderzocht de prijzen van de hardware om bitcoins te minen en concludeerde dat de prijzen achter blijven ten opzichte vand e bitcoin.

All-time high

Ondanks de all-time highs die elkaar in een snel tempo opvolgen momenteel, blijft de prijs van apparatuur om btc te minen steken op het niveau van april 2021. En dat betekent dat de investering hoger is en het korter duurt voor je je apparatuur hebt terugverdiend. Voorwaarde is wel dat je nog profiteert van de oude energieprijzen, als je bijvoorbeeld een contract hebt.

Ruimte voor de machines

Uit het onderzoek van Luxor blijkt dat de prijzen van de apparaten 10 tot 20 procent lager liggen dan een half jaar geleden. Daar waar in april en mei nog $120 per terahash per seconde capaciteit werd gevraagd voor een Antminer S19 Pro, ligt die prijs nu op $100 per terahash per seconde.

Zelf toch liever niet minen? Koop dan nu goedkoop bitcoin bij Bitvavo

Het zijn echter problemen in de supplychain en de beschikbaarheid van mining facilities die de prijsstijging dempen, zo legt Ethan Vera , medeoprichter en operationeel directeur bij Luxor.

‘Veel miningbedrijven hebben nog steeds ASIC’s in hun magazijnen, wachtend om aangesloten te worden. Ze spenderen hun dollars liever aan infrastructuur en toekomstige bestellingen, want ze hebben al genoeg op voorraad’.

Locaties

In China is het beeld momenteel dat er geen plekken zijn waar de machines kunnen of mogen staan en de vraag naar de apparaten is daar dan ook compleet ingestort. De stroom was daar wel erg goedkoop waardoor er tijdenlang veel miners waren in China.

Zelf toch liever niet minen? Koop dan nu goedkoop bitcoin bij Bitvavo

Inmiddels is de bitcoin prijs sinds de dip van juli op $30.000 verdubbeld naar meer dan $60.000, maar de prijzen van de machines zijn juist gehalveerd als we kijken naar dezelfde periode.

Zelf toch liever niet minen? Koop dan nu goedkoop bitcoin bij Bitvavo

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.