Menu Start

Nog maar een keer Shiba Inu

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

De cryptomarkt is weer eens keihard booming. De hele wereld lijkt zich weer op de crypto’s gestort te hebben en in die wereld steekt die rare eend in de bijt steeds weer boven het maaivel uit, Shiba Inu. De koers van deze memecoin is in de afgelopen maand bijna 900 procent gestegen, waarmee shiba inu is doorgedrongen tot de top-10 van grootste cryptomunten. Idioot, of zit er toch iets achter?

Altcoins in de verkoop

Deze week werden er op de cryptomarkt flink wat zogenoemde ‘altcoins’ (alternatieven voor de bitcoin) in de verkoop gedaan door cryptobeleggers. Er is één opmerkelijke uitzondering: de Shiba Inu coin blijft nieuwe records vestigen, al is het de laatste paar dagen wel wat afgeremd.

Uit het niets

Deze coin, met een knipoog naar de Dogecoin waarop de afbeelding van de hond Shiba staat, kwam volledig uit het niets. Toch moet er iets achter zitten want de publiciteit die in korte tijd gegenereerd werd zegt wel iets. Bovendien zijn er flink wat grote whales geweest die de coin aanschaften. De Shiba Inu prijkt momenteel op de lijst van grootste digitale munten, volgens gegevens van CoinMarketcap. Een toppresatatie.

Shiba inu ontleent zijn identiteit net als de dogecoin aan het Japanse hondenras Shiba Inu.

Blutz

Wat is Shiba Inu?

De Shiba Inu coin zonder eigen blockchain en is een op het Ethereum-platform gebaseerd alternatief voor de Dogecoin. En ook die vreemde Dogecoin – geprezen door Tesla baas Elon Musk en Mark Cuban- is op zichzelf al een parodie op het concept van cryptomunten. Maar is er plek voor meer dan één dwaze actie op de normaal toch zeer serieuze en gerespecteerde cryptomarkten?

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Augustus 2020

Shiba Inu werd in augustus 2020 geïntroduceerd door een crypto-expert die zich ‘Ryoshi’ noemt, een geheimzinnige gast met een een enorme marketing kracht zo bleek in korte tijd na de verschijning van de munt. Zijn doel was naar eigen zeggen om af te stappen van “rigide sociale structuren en traditionele denkwijzen.” In een 22-pagina’s tellend artikel dat hij geen whitepaper maar een woofpaper noemt, zet Ryoshi zijn ideeën omtrent de shiba inu coin uiteen. In plaats van de bestaande structuren wil shiba inu een “experiment in gedecentraliseerde spontane gemeenschapsopbouw” zijn, en de macht teruggeven aan “de gewone mens.”

Ik denk dat Ryoshi al niet bestaat en dat zijn uitspraken volkomen gebakken lucht zijn. Daarnaast is er geen enkele ondersteuning voor de coin, op de investeerders en wat volgelingen na. Mijn dringend advies: blijf er ver van vandaan, want deze coin gaat rijke mensen rijker maken.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.