Menu Start

Omicron koers vertienvoudigd

Omicron coin kopen is risico lopen. Bitcoin ook, maar minder eng. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

Tot nu toe was de cryptomunt ‘omicron’ een onbekende speler op de cryptocurrency markt maar de nieuwe Covid-variant met dezelfde naam heeft de waarde in slechts twee dagen vertienvoudigd naar bijna 1.000 procent. Toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op vrijdag de nieuwe Covid-variant B.1.1.529 de naam ‘omicron’ gaf profiteerde de onbekende cryptomunt daarvan.

Griekse alfabet

De naam ‘omicron’ is door de WHO niet zomaar gekozen en is, net zoals bij de eerdere varianten zoals Alfa en Delta, een letter uit het Griekse alfabet. Het geluk voor de bedenkers van de cryptomunt ‘omicron’ is dat de naam hetzelfde is en om de een of andere reden vertienvoudigde de waarde in twee dagen tijd.

Bijna 1000%

Er vond een stijging plaats van 958% omdat de waarde nu 615 euro (689 dollar) is maar afgelopen vrijdag was dat nog 58,10 euro (65 dollar). Omicron is een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) die een valutaplatform heeft gebouwd en gebruikmaakt van het Ethereum-netwerk. Het ontwikkelingsteam van de cryptocurrency is anoniem en wordt beschouwd als een variant van de crypto olympus.

Omicron coin kopen is risico lopen. Bitcoin ook, maar minder eng. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

2430 tokens

De koersstijging is alleen te verklaren door de naam waardoor veel cryptocurrency kopers plots Omicron zijn gaan kopen. Er zijn slechts 2.430 tokens in omloop en de totale marktkapitalisatie is op dit moment circa  556.6 miljoen euro (628 miljoen dollar).

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.