Menu Start

Onderzoek Binance naar Squid game crypto

nu bitcoin of een altcoin kopen en met iDeal betalen kan bij Bitvavo

De valse Squid Game-crypto SQUID blijft maar rondzingen in cryptoland. De oprichters hebben zeker zo’n 3 miljoen dollar buit kunnen maken. Reden voor Binance om jacht te maken op de scammers. “Ons veiligheidsteam is als een teken van goodwill een onderzoek begonnen”, zegt een woordvoerder van handelsplatform Binance tegen Business Insider.

Populaire serie

De token werd vernoemd naar de populaire Netflix-serie Squid Game, steeg van 0,01 dollar naar 3 dollar en had daar slechts één weekend voor nodig. Maar al snel kwam er een einde aan dit feestje omdat er zwaar werd gecasht, ook wel een rug pull genoemd.. De koers stortte in waardoor de munt afeglopen maandag vrijwel waardeloos was.
De paar mensen die wilden meeliften op het korte succes bleven achter met de ellende. Er is volgens de nieuwszender CNBC zelfs één persoon al zijn spaargeld in de crypto had gestoken.

Binance bijt zich vast

Binance heeft een gezicht te verliezen als grootste handelsplatform ter wereld en bijt zich dus vast in dit verhaal en laat het er dan ook niet bij zitten. Ze hebben de jacht geopend. Met behulp van uitgebreide ‘blockchain analytics’ wordt nu getracht de oplichters te identificeren en op te sporen. Daarnaast bekijkt Binance andere mogelijkheden in de zoektocht naar gerechtigheid. Bevindingen worden gedeeld met- en gerapporteerd aan wetshandhavers.

nu bitcoin of een altcoin kopen en met iDeal betalen kan bij Bitvavo

Toch weer investeerders

Vreemd genoeg zijn mensen toch weer aan het investeren geslagen na het nieuws over de scam. Hoogst opmerkelijk, te weten dat investeerders de munt niet kunnen verkopen. Na de extreme daling steeg de koers plotseling weer met 850%. Dat is anderhalve dag geleden. Inmiddels is de koers weer gedaald.

“SQUID is zeker niet de laatste DeFi-scam”, schrijft Binance-topman Changpeng Zhao in een blogpost. “We leven in een tijd dat speculatie piekt en mensen zoeken naar snelle manieren om veel geld te verdienen. Als we eerlijk zijn, is het zeldzaam dat je een inleg honderd keer kunt terugverdienen. Als dat lukt, heb je gigantische risico’s gelopen. Dat lijkt meer op gokken dan investeren.”

Bezint eer ge begint.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.