Menu Start

Over de feestmaand, zo werkt het

Goed. Feestdagen daar doe ik niet zo aan, zeker in deze tijden niet (qua afstand dan). Maar ik lag vannacht in bed te filosoferen hoe het allemaal precies in elkaar steekt (of juist niet) met die onbevlekte wederopstandingen aan het kruis. Uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen, met de tranen over onze wangen:

Adam en Maria

We hebben het dan natuurlijk overAdam en Maria die in een paradijs woonden. Ze deden aan partnerruil met Josef en Eva. Die Eva dat was me er één, die kon appels schillen met een rib. Dat zag Adam wel weer zitten dus die ruilde die geschilde appel voor een slang.
Ze hadden met zijn vieren een crib gescoord en zaten na een nachtje doorhalen te wachten op de timmerman die een kruis kwam timmeren voor Maria.

Zwanger

Wat denk je? Is ze zwanger uit het niets opeens. Dus de gynaecoloog, de abortus specialist en de psycholoog gebeld. Die kwamen uit het Oosten om zich overal mee te bemoeien. Toch werden ze het niet eens waardoor Maria moest werpen. Plof, zo in het stro naast die ezel. Nou weten we niet precies hoe de verdere levensloop van dat kind is gegaan, maar lopen kon hij, zelfs over water.
Hij was zoveel aan het lopen en trok zoveel aandacht, dat Adam besloot om hem vast te spijkeren aan dat kruis dat hij voor Maria had zitten staan te timmeren.

Bloeden

Daar werd hij lekker rustig van, maar het bloedde wel heel erg. Zo erg, dat we er nu nog flessen vol van in huis hebben en het wijn noemen. Goed te doen hoor, geloof ons.Nou, die hele familie ging dood en kwam ook weer terug (je schijnt ergens heen te gaan als je dood gaat). En nadat ze hun verhaal gedaan hadden en de notulen die goed waren voor een dik dik boek hadden achtergelaten gingen ze varen. Dat noemen ze hemelvaart.

Niet allemaal

Niet allemaal tegelijk want de bouwer van de boot, Noach, had gezegd dat dat niet kon. Dus ging de ene varen ergens rond half mei en de andere, Maria, die zag meer in een rondvaart als het lekker weer was die die koost voor 15 augustus. Die notulen werden overigens nog voor de boekdrukkunst werd uitgevonden al in zevenenvijftig talen uitgegeven en later zelfs op dvd.

Versierde boom

Maar wat heeft die versierde boom dan met dit duidelijke en goed uitgelegde verhaal te maken vraag je je misschien af. Nou dat vragen wij ons ook af. We denken dat de Chinezen daar achter zitten. Die zijn niet zo groot, dus die kunnen makkelijk ergens achter zitten. Trump wilde eerst ook nog mee doen, maar toen hij een teken van boven kreeg in de vorm van een voorbij vliegende vleermuis haakte hij af. Jankerd.Goed, die Chinezen lachen zich een ongeluk want die verschepen duizenden, nee tienduizenden containers met plastic troep die in die bomen gehangen worden. Jaar na jaar en elke keer iets nieuws, dat bedenken ze ook in Peking.

Boek bewaard

Daar eten ze trouwens echt geen vleermuis, maar eend, in Peking.Dus we hebben een verhaal van geboorte en doodgaan en dan gaan varen, het schrijven van een boek waar alles goed in bewaard is gebleven en de uitleg van hoe het nu precies zit met die versierde bomen.Als er nog vragen zijn, dan kan je die Tweeten naar @Blutz69055346.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.