Menu Start

PlanB gelooft nog in 98.000 dollar deze maand

Terwijl beginners en daghandelaren wellicht zijn geschrokken van de koersval afgelopen week, blijkt dat de serieuze beleggers en investeerders er niet echt wakker van liggen. Ook de analist PlanB is volhardend in zijn voorspelde koersdoel van 98.000 dollar, deze maand nog.

Drie verschillende modellen

Plan B is een bekend in de wereld van de bitcoin met zijn voorspellingen vanuit drie modellen. zo hanteert de Nederlander onder andere het stock-to-flow (S2F) model en twee minder bekende modellen (het floor model en on-chain model).

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Floor model

Met het floor model is bedoeld om de minimale prijs van BTC in kaart te brengen. Mocht bitcoin niet rond $98.000 staan aan het eind, dan lijkt dit model aan zijn einde gekomen. Net als alle andere modellen in de wereld zijn ook dit geen keiharde voorspellingen. Het zijn pogingen om de waarde van bitcoin nu en in de toekomst in beeld te brengen. En dat deed de Nederlandse analist in het recente verleden zeer nauwkeurig.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Stock-to-flow

Het stock-to-flow model houdt volgens Plan B ook stand als de koers van bitcoin níet naar ongekende hoogstens schiet in deze maand. Dit model is gebasseerd op de verhouding tussen het huidige aantal bitcoin (stock) tegenover de jaarlijkse productie (flow). En bitcoin is uniek op het gebied van productie, de flow van de asset. Elke vier jaar halveert de instroom van nieuwe bitcoin. Op dit moment komt er zo’n 900 BTC per dag bij, dat komt neer op ruim 280.000 BTC per jaar.

Abstract

Dit zijn nogal abstracte getallen. Mede daarom is het stock-to-flow model handig en populair: het is een poging om de groei van bitcoin als asset in één grafiek te krijgen.

S2F model

Ook voor het S2F-model geeft Plan B een richtlijn voor wanneer hij denkt dat hij niet meer klopt: “S2F is mislukt als de gemiddelde prijs van BTC over deze halveringscyclus niet ongeveer $100.000 is.”Op Twitter geeft hij aan dat het moeilijk is om een exact prijspunt te noemen. Ook hier geldt: het is en blijft een model, geen voorspelling die 100% uit gaat komen, al zit de Nederlander er steeds angstvallig dichtbij.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.