Menu Start

PlanB’s voorspellingen komen uit

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Als eerste, wie is toch die geheimzinnige PlanB eigenlijk? Net als Bitcoin uitvinder Satoshi Nakamoto kiest PlanB ervoor anoniem te blijven. Toch is er wel een stuk meer bekend over hem dan over Nakamoto. Zo weten we bijvoorbeeld wel dat hij een Nederlander is. Op zijn eigen website stelt hij zich voor als een voormalig beroepsinvesteerder met 25 jaar ervaring in de financiële sector.

Model van PlanB

De Nederlander voorspelt voor het einde van november namelijk een koers van 98.000 dollar per bitcoin en daarvoor moeten we nog wel even flink doorpakken want het lijkt een eind weg. Maar toch is het interessante dat het model tot nog toe vrijwel altijd gelijk heeft gekregen. Geheel tegen de verwachting in schoot de koers vaak rond de datum van de voorspelling bijna exact naar het voorspelde bedrag.

Eind van de maand

De nieuwe all-time high is voor veel mensen reden om met hernieuwd vertrouwen het Stock-to-Flow (S2F) model van PlanB er weer eens bij te pakken. Volgens dat model gaan we deze maand naar de 98.000 dollar en moeten we voor het einde van het jaar zelfs op 135.000 dollar zitten.

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Schaarste einde jaar

Het model van PlanB meet de schaarste van bitcoin door het aantal reeds gemijnde bitcoin te delen door het aantal bitcoin dat er op jaarbasis bijkomt. De uitkomst daarvan geeft de schaarste van bitcoin een waarde die vervolgens vergeleken kan worden met de schaarste van andere assets. Op basis daarvan komt het model vervolgens tot koersvoorspellingen die soms enorm onlogisch en fantasierijk lijken, maar tot op heden blijken ze allemaal precies uit te komen.

Poll van PlanB

PlanB deed een poll op Twitter dan daar reageerden 243.000 mensen op. Ruim 40 procent verwacht een koers van >100.000 dollar voor de kerstdagen en 21 procent verwacht zelfs dat btc de 288.000 dollar gaat halen. 23 procent van de stemmers was somberder gestemd en voorziet een koers van minder dan 100K dollar.

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

2 antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.