Menu Start

Wat zijn crypto whales?

0
Blutz
okt 26, 2021 03:15 PM 0 Answers Begrippen
Member Since Feb 2021
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)

Een whale (walvis) is een persoon of bedrijf met een grote hoeveelheid bitcoin of andere cryptocurrency. Dit zijn de grote spelers op de markt die met hun portfolio de hele markt en dus de koersen kunnen beïnvloeden. Deze bitcoin whales zijn de grootste bezitters van bitcoin en kunnen daarom druk uitoefenen op de waarde, al is dat de meest lastige crypto munt om invloed op uit te oefenen.

Instellingen

Vaak zijn financiële instellingen zoals banken, pensioenfondsen, verzekeraars of beleggingsfondsen van deze whales. Ze beheren een gigantisch vermogen en zodra ze dit vermogen verplaatsen over verkopen beïnvloed dit direct de prijs van de gehele markt. Als een bitcoin whale plotsklaps een grote hoeveelheid bitcoins verkoopt dan heeft dat vaak direct gevolg op de koers die daardoor daalt. Maar koopt een whale opeens groot in dan heeft dat tot gevolg dat er een prijsstijging is op de markt.

0 Subscribers
Submit Answer
Please login to submit answer.
0 Answers

Rubrieken:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.