Menu Start

Ransom boys eisen bitcoin of monero

Momenteel is het de elektronica gigant Mediamarkt die ten prooi is gevallen van hackers. Die hackers eisen een losgeld van 50 miljoen dollar (zo’n 43 miljoen euro) Helaas komt het vaak voor dat bedrijven en instanties het doelwit worden van hackers.

Ransomware

De hackers gebruiken veelvuldig speciale ransomware. Met behulp van deze software weten de criminelen alle bestanden op de servers van de slachtoffers te blokkeren voor gebruik. Pas nadat de slachtoffers crypto’s hebben betaald als een vorm van losgeld, worden de bestanden weer vrijgegeven.

Monero en bitcoin

Uit een rapport dat recent is opgesteld door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) in de Verenigde Staten blijkt dat de ransomware onlosmakelijk is verbonden met bitcoin en andere cryptocurrencies. Het rapport stelt dat FinCEN in 2021 zo’n $5,1 miljard aan bitcoin transacties op het spoor is gekomen die in alle waarschijnlijkheid iets te maken hebben gehad met een ransomware aanval. Volgens het rapport van FinCEN is bitcoin de meest gebruikte manier voor hackers om hun losgeld te eisen. Monero (XMR) staat op de tweede plek.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.