Menu Start

Satoshi alleen bezit al 60 miljard aan bitcoins

Nu de Bitcoin opnieuw flink in waarde stijgt, leert een rekensom ons dat Satoshi Nakamoto, de uitvinder van bitcoin, een vermogen heeft dat zo’n 60 miljard dollar vertegenwoordigt. Er wordt aangenomen dat er een miljoen BTC in zijn wallet staat.

Rijkste op aarde

Satoshi behoort tot de 20 allerrijkste mensen op de aarde maar er blijft wel een groot gordijn van geheimzinnigheid hangen rondom de uitvinder van de Bitcoin. Zo rijk zijn en dan toch onder de radar blijven is natuurlijk strikt onmogelijk op de aarde.

Meer rijken

Didi Taihuttu (Venlo, 26 mei 1978) is een Nederlandse ondernemer, reiziger, auteur, schrijver en spreker, met name bekend van het promoten van cryptogeld. Taihuttu kreeg bekendheid door met zijn gezin hun hele hebben en houden te verkopen en volledig te leven op basis van de digitale bitcoinmunt. Het gezin kreeg daarop de naam ’the bitcoin family’. Hoe groot het vermogen is van Didi is onbekend, maar het is duidelijk dat er een flinke groei van zijn vermogen heeft plaatsgevonden.

Adressen met veel Bitcoins

In de loop van de tijd is het eigendom van bitcoin in lagen verdeeld op basis van de totale bitcoin-rijkdom. Deze categorieën zijn gebaseerd op het totale aantal bitcoins dat zich op een adres bevindt .

De hoeveelheid bitcoin die elk stratum van adressen bezit in verhouding tot het gehele bitcoin-aanbod fluctueert in de tijd. Tegenwoordig bevatten slechts drie bitcoin-adressen 100.000 – 1.000.000 BTC voor een totaal van 576.979 BTC. De volgende 79 grootste eigenaren, die variëren van 10.000 – 100.000 BTC, bezitten in totaal 2.046.879 BTC. Deze rijkste 82 adressen zijn goed voor 14,15% van het totale aanbod. Bitcoin-adressen met 10.000 of meer bitcoin worden soms wales. (walvissen) genoemd.

Het wallet adres 34xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo, is van trading platform Binance dat 288.126 BTC bevat.

Blutz

Bitcoin miljardairs

Exclusief Satoshi, bevatten drie bitcoin-adressen elk meer dan 100.000 bitcoin. De drie adressen met de meeste bitcoin zijn van Binance, Bitfinex en een ander adres waarvan de identiteit onbekend is. Deze drie adressen bezitten samen meer dan 575.000 bitcoin.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.