Menu Start

Silk Road 2.0 gast betaalt 650.000 euro

Een werkloze universiteitsverlater die deel uitmaakte van de beruchte darknet-markt in de hogere hiërarchie van Silk Road, heeft de opdracht gekregen om meer dan £ 490.000 in Bitcoin te overhandigen. Thomas White pleitte in 2019 schuldig aan drugshandel, witwassen van geld en het maken van 464 categorie A- (de allerergste) beelden van kindermisbruik, de ernstigste, en kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar en vier maanden.

Cthulhu

Thomas White, 26 jaar oud en online bekend onder de naam Cthulhu, nam de Silk Road darknet-markt over nadat de Amerikaanse justitie zijn beheerder Ross Ulbricht in 2013 had aangehouden. Ondanks de anonimiseringssoftware die hij gebruikte om de websites te hosten en te openen, werd hij toch geïdentificeerd door de NCA, die zei dat het pakketjes met drugs opspoorde die ze via de oorspronkelijke Silk Road hadden besteld.

Schuldig gepleit

White pleitte in 2019 schuldig aan drugshandel, witwassen van geld en het maken van 464 categorie A-afbeeldingen van kindermishandeling, de meest ernstige, en kreeg vijf jaar en vier maanden gevangenisstraf. Hij was gestopt met zijn boekhoudkundige opleiding aan de John Moores University in Liverpool na een enkele termijn om aan Silk Road te werken. Dit gebeurde binnen een maand na de sluiting van de opvolger, Silk Road 2.0.

TOR browser

Net als de originele site, stond de tweede mensen toe om de anonimiserende browsersoftware Tor te gebruiken om toegang te krijgen tot een geheime marktplaats waar ze “klasse A- en B-drugs, computerhacktools en andere illegale goederen” konden kopen en verkopen met als betaalmiddel bitcoin.

“Hoewel hij geen legitiem inkomen had, betaalde White € 12.500.- vooruit om zijn luxe appartement aan de waterkant van Liverpool te huren”

National Crime Agency

Onzeker over het inkomen

Onderzoekers weten niet zeker hoeveel geld hij verdiende, maar er werd voor ongeveer $ 96 miljoen aan goederen verhandeld op Silk Road 2.0. De onderzoekers claimen dat White een commissie van tussen de 1% en 5% ontving op elke verkoop van tienduizenden gebruikers. Tijdens een rechtszitting vorige week werd van White beoordeeld dat hij meer dan 2 miljoen verdiende aan zijn criminele activiteiten, terwijl de NCA zijn financiën bleef onderzoeken, zelfs nadat hij was aangehouden.

Groot profijt

Tyrone Surgeon bij de National Crime Agency, zei: “Thomas White was een gerespecteerd lid van de oorspronkelijke Silk Road-hiërarchie. Hij gebruikte dit in zijn voordeel toen de oorspronkelijke site werd gesloten en profiteerde aanzienlijk van zijn criminele activiteiten.

“Deze zaak bewijst dat misdaad niet loont – niet alleen heeft hij de afgelopen twee jaar in de gevangenis gezeten, hij moet nu ook nog eens bijna 500.000 euro afstaan.

Blutz

In bitcoins

“Dit is een complex, internationaal onderzoek geweest en benadrukt dat we elk instrument dat we tot onze beschikking hebben zullen gebruiken om georganiseerde criminelen te verstoren van het profiteren van hun misdaad”, voegde de heer Surgeon eraan toe. Het betaalde bedrag is overigens in bitcoins betaald aan justitie door Thomas White.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.