Menu Start

Splitten van de rekening met bitcoin

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Met je matties op het terras een biertje doen en na afloop worden er steevast wat Tikkies uitgewisseld als de rekening wordt gesplit. Een concept van dit principe vertaald naar de bitcoin is, hoe kan het ook anders, een Nederlandse vinden.

Bitcoin ‘splitten’

Het splitten van de rekening en vervolgens met bitcoin betalen, zou moeten geschieden via het Lightning Network. Echter het aanmaken van steeds een nieuwe invoice werkt nou niet aanstekelijk. Gelukkig was er een Nederlander en die bedacht GoingDutch.pm:

“A splitting the bill service supporting the Lightning Network. Enter the amount to be split and put in a description. Continue with the names of the people you want to split the bill with and share the Lightning invoice!”

Verschillende invoices

Zo werkt het: je voert het totaalbedrag in dat je wilt ontvangen én het aantal (en de namen) van de personen die dit met z’n allen moeten inleggen, en je bent klaar-om-te-gaan.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.