Menu Start

Squid games token verdampt naar vrijwel nul

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

De kenners noemen het een ‘rug pull’ wat er is gebeurd met SQUID, de token die je doet vermoeden iets met de populaire Netflix serie van doen te hebben, maar feitelijk bleek opgezet door doorgewinterde oplichters.

Grote scam

Wat er is gebeurd is dat de makers van de token veel kopers hebben aangetrokken. Overal werd er aandacht besteed aan het bestaan van de token, zelfs op de BBC. Dat drijft de prijs natuurlijk enorm op en wanneer de bedenkers (lees: oplichters) denken dat het hoogste punt is bereikt, stoppen ze de handelsactiviteit stopt en vertrekken met het opgehaalde geld uit de verkoop. De makers verzilveren de munten vervolgens in ruil voor echt geld, meestal met behulp van een coin mixer, zodat er geen sporen worden achtergelaten met betrekking op persoonlijke gegevens.

Red Flags all over

Het feit dat er zo veel bericht werd over de Squid Game rug pull, is omdat de reguliere media hun lezers op de hoogte bracht van het bestaan ​​van de token, wat waarschijnlijk meer kopers aantrok. BBC, de Independent en verschillende Europese kranten berichtten nog steeds over de munt (naar verluidt zijn dit door de bedenkers betaalde nieuwsberichten), terwijl bekende cryptosites al op red flags:

We have received multiple reports that the website and socials are no longer functional and that users had previously been unable to sell this token on Pancakeswap. There is growing evidence that this project has rugged. Please do your own due diligence and exercise extreme caution. This project, while clearly inspired by the Netflix show of the same name, is NOT affiliated with the official IP.

Bericht op Coinmarketcap.com

Van alle tijden

Het ijzer smeden als het heet is. Een gezegde dat criminelen als geen ander hanteren en koesteren. Ten tijde van nood, bij belangrijke gebeurtenissen en gedurende populaire momenten iets bedenken en daar op mee liften, vaak ten koste van anderen.

Gisteren, terwijl overal werd gemeld de token een scam is en Binance op zoek is naar de criminelen, werd SQUID om onbekende redenen nog eens met 600% opgedreven. Onvoorstelbaar hoe slecht investeerders zichzelf informaeren en worden verblind door enorme nepwinsten.

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.