Menu Start

Taproot update is vanmorgen uitgevoerd

Zelf beginnen met bitcoin en over tien minuten al bitcoins in je wallet: Bitvavo

Eindelijk is het dan zover deze ochtend. De grootste Bitcoin (BTC) update sinds de SegWit update in 2017, Taproot genaamd, is live. Vanochtend werd bloknummer 709.632 bereikt en dus is de Taproot soft fork officieel geïmplementeerd.

Wat is Taproot

Wat is Taproot? Deze nieuw geïmplementeerde ’techniek’ moet het mogelijk maken gemakkelijker en beter smart contracts te gebruiken op bitcoin. En wie het over smart contracts heeft, die spreekt veelal over Ethereum. Smart contracts is een mooie feature waarmee het netwerk van Vitalik Buterin groot is geworden. En dan specifiek de contracten van de ERC-20 en de ERC-721 standaard: (non fungible) tokens.

Taproot als hulpmiddel

Je kunt dan nu ook smart contracts aan de Bitcoin blockchain hangen via Taproot. Het eerste voorstel werd ingediend door de voormalig STO van Blockstream. Gregory Maxwell is een Bitcoin Core ontwikkelaar en hij wilde de flexibiliteit van de smart contracts op bitcoin verbeteren. Een belangrijke stap naar de multi functionaliteit van bitcoin.

Zelf beginnen met bitcoin en over tien minuten al bitcoins in je wallet: Bitvavo

Meer privacy

Het doel van Taproot is ook om de privacy aan bitcoin betalingen te verhogen. Ook kunnen er complexere dingen worden gebouwd bínnen de bestaande kaders van bitcoin. Het wachten is op de eerste nieuwe toepassingen die snel openbaar gemaakt zullen gaan worden.

Koers

De update heeft vooralsnog geen directe grote koerswijzigingen tot gevolg. De bitcoin vs Euro daalde vanmorgen een klein beetje net nadat Taproot live ging. Maar de handel is op zondag altijd wat lauw.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.