Menu Start

Tiener Canada jat voor 36 miljoen dollar crypto

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

In Canada is een tiener gearresteerd na het plegen van wat wetshandhavers in Ontario hebben beschreven als de grootste cryptodiefstal door één persoon. De Canadees wordt beschuldigd van het stelen van tientallen miljoenen dollars via een SIM-swap gericht op een crypto-houder in de VS.

Simm card swap

Een jonge Canadees uit de provincie Hamilton, Ontario, is beschuldigd van het stelen van cryptocurrency ter waarde van $46 miljoen Canadese dollar (meer dan $36 miljoen). Het digitale geld zou zijn verduisterd bij een sim-swapping-aanval op een slachtoffer dat in de Verenigde Staten woont. De lokale politie gelooft dat dit de grootste cryptodiefstal is die door één man is gepleegd, meldde de Toronto Star. 

Vereende krachten

In maart 2020 bundelden de Canadese wetshandhavers hun krachten met de Amerikaanse geheime dienst Electronic Crimes Task Force en de FBI in het onderzoek dat leidde tot de arrestatie van de tiener, volgens een verklaring van de politie van Hamilton.
Het persbericht toonde dat politiefunctionarissen de dader konden identificeren toen hij enkele van de digitale munten gebruikte om een ​​zeldzame online gaming-gebruikersnaam te kopen. Als deze beslissing niet was gemaakt door de jongen dan had hij weg kunnen komen met deze misdaad.

SIM

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Tien jaar cel

De tiener riskeert nu een gevangenisstraf van maximaal tien jaar voor de krankzinnige diefstal van cryptocurrency. De Canadese autoriteiten hebben ook aangekondigd dat ze al meerdere inbeslagnames van crypto-activa hebben gedaan waarvan de geschatte waarde of meer dan zeven miljoen Canadese dollar (meer dan $ 5,5 miljoen of 4.875.750 euro).

Zwakke plekken

Bij een simswap slagen fraudeurs erin om het telefoonnummer van een slachtoffer over te zetten naar een andere simkaart door misbruik te maken van zwakke plekken in de beveiliging bij de telefoonprovider. Oplichters overtuigen of kopen werknemers van de vervoerder vaak om om de overdracht uit te voeren, waarna ze alle berichten en oproepen zouden ontvangen op een apparaat dat ze beheren, inclusief apparaten die bedoeld zijn voor authenticatie doeleinden.

In opkomst

Crypto gerichte SIM kaart swaps aanvallen zijn wereldwijd in opkomst, aangezien de bitcoin-prijzen dit jaar recordhoogten hebben bereikt. In februari arresteerde Europol 10 leden van een criminele bende voor het wisselen van simkaarten die naar verluidt munten ter waarde van $ 100 miljoen had gestolen, zoals Bitcoin.com News meldde . De arrestaties volgden op een internationaal onderzoek naar een reeks zaken rond deze specifieke techniek in 2020.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.