Menu Start

Toezichthouders willen grip op cryptomarkt

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Het Basel Committee on Banking Supervision voor, een comité van toezichthouders wereldwijd stelt: “Banken moeten voldoende geld opzijzetten om een volledig verlies te kunnen dekken op alle bitcoins en andere cryptomunten die ze in bezit hebben.”

Een stap

Het is een stap die grootschalig gebruik van digitale munten door banken zou kunnen voorkomen. Volgens het comité kan de groei van het gebruik van cryptomunten een gevaar vormen voor de wereldwijde financiële stabiliteit als er geen kapitaalvereisten worden ingevoerd. Daarbij wijzen de toezichthouders op de grote koersschommelingen van onder meer de bitcoin. De toezichthouders worden eerder zenuwachtig dan de banken, maar die zullen snel volgen.

De toezichthouders zien zachtjesaan dat de financiële wereld verschuift naar iets waarin ze geen gewenste vinger in de pap hebben.

Blutz

Fraude en cyberaanvallen

Ook fraude, cyberaanvallen, witwassen en het financieren van terrorisme zien ze als potentiële gevaren. Bitcoin en alle andere cryptomunten zijn gezamenlijk ruim 1.600 miljard dollar waard, volgens CoinMarketCap. Deze website is mijn favoriete website om op te zoeken welke platforms er in welke munten handelen en hoeveel.

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Angst

De angst regeert weer eens, want zonder de toezichthouders functioneren de handelsplatformen uitstekend, dat hebben ze al vele jaren bewezen inmiddels. Het beveiligingsniveau van de meeste tradingplatforms lligt op een gelijk of zelfs hoger niveau dan dat van de meeste banken.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.