Menu Start

Twitter is vooral een platform voor azijnpissers

Ik dwaal sinds enige tijd een beetje rond op Twitter. Een beetje lezen wat anderen bezighoudt, maar ook om zo af en toe tegen wat zere scheentjes te schoppen. Daarnaast plaats ik iedere dag een aantal dagfeitjes waardoor ik me mag ‘prijzen’ met zo’n 600 volgers. Alles draait namelijk om volgers en zo zuur mogelijk uit de hoed komen.

Weinig censuur

Vooropgesteld: censuur is desastreus, dat hebben we wel geleerd op dat antieke social media platform Facebook. Dat lijkt in eerste instantie de vrede te bewaren en de mensen te doen geloven dat de wereld uit één groot knuffelend liefdevol universum bestaat. Maar inmiddels weten we beter en verschuift de internet gebruiker die mondig is gewoon naar een ander platform zoals Twitter. Op Twitter is de censuur lang niet zo streng en dat is te merken ook.

Discussies

Het voeren van discussies met inhoud is echter toch een zeldzaamheid op Twitter. Dat heeft niet als reden dat de discussies niet op gang zouden kunnen komen, maar voornamelijk omdat je op Twitter voor eigen parochie preekt. Als je lid wordt van het platform dan ga je mensen volgen die je kent en die jij interessant vindt, en andersom. Als je Geert Wilders een eikel vindt, dan ga je hem niet volgen en als je vies bent van seks, waarom zou je dan Kim Holland gaan volgen.
Maar dat betekent wel dat jouw Tweets vrijwel uitsluitend gelezen worden door je volgers, gelijkgestemden zeg maar.

Escape kaart

Er is een escape kaart die je kunt inzetten om enigszins te ontsnappen aan je legertje ja knikkers en dat is de hashtag. Als je hashtgs gebruikt dan wordt je Tweet wellicht ook een keertje gelezen door iemand die het niet met je eens is en kan er een discussie ontstaan. Er wordt echter op grote schaal misbruik gemaakt van hashtags, vooral als ze trending zijn, dus dat maakt het dan weer wat lastiger.

Fijn om te zeuren

Na een jaartje op Twitter te hebben rondgesnuffeld blijkt dat er eigenlijk over ieder onderwerp twee kampen zijn. Je bent voor vaccinatie of er juist tegen, je vindt dat de regering zijn stinkende best doet, of je vindt dat ze meteen af moeten treden. Je bent voor de boerenprotesten, if je vindt dat ze de boeren door de knieën moeten schieten (stond echt op Twitter!). Maar zeuren zul je. De ene partij over wat er gebeurt in het land, en de andere partij heeft dan weer iets te zeuren over waarom je er over zeurt. Het lijkt de nationale hobby van Twitterend Nederland, zeuren.

De angst regeert

Angst is iets dat het ook heel goed doet altijd op Twitter. In het geheim aangenomen wetten, stiekeme bijeenkomsten van wereldleiders, de op komst zijnde derde wereldoorlog, vaccins waar god mag weten wat is gestopt wordt, mensen die zomaar dood neervallen, 5G masten, bio paspoorten, politici die zaken verzwijgen en ga zo maar door. Iets Tweeten over angst is gegarandeerd succesvol en je kunt dan binnen je eigen kring altijd op een mooi aantal likes rekenenen. Dat moet goed voelen toch!

Azijn pissen

De azijnpissers lijken er op te geilen om de godganselijke dag op alles af te geven, op de farma, op de regering, op Twitter zelf, op de politie, op de rechters, op de belastingdienst, op bekende Nederlanders, op Rusland, op de Oekraïne, op Biden, op Trump, op de Chinezen, op de NOS. En dat alles voornamelijk gevoed door een blogger die er zijn brood mee verdient en die naast dat hij zeer met zichzelf is ingenomen de absolute veldwachter van Twitter denk zijn waardoor iemand die azijn pist compleet verbleekt. Als deze beroepsklager namelijk gaat pissen dan brandt zijn urine het glazuur van de pispot af. Raden hoeft niet meer, want we weten allemaal dat hier gesproken wordt over Jan Dijkgraaf, de vleesgeworden citroen en eindbaas azijnpissers.

Rubrieken:Columns

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.