Menu Start

USA inflatie van 6,2% helpt btc naat ath

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Vandaag waren het de officiële inflatiecijfers van de Verenigde Staten die er voor zorgden dat we een nieuwe allt-time high konden noteren. De inflatie in het land steeg in oktober tot 6,2%, het hoogste jaarlijkse percentage in 30 jaar. Iedere ton op de bank wordt dus in een jaar 6.200 minder waard.

Echte cijfers

En dan zijn dit nog de officiële cijfers, want hoe hoog de echte inflatie is hangt er vanaf wat je in het inflatie boodschappenmandje plaatst. Het is algemeen bekend dat je jaar op jaar minder waarde krijgt voor je dollars (of euro’s). De koers van bitcoin reageerde direct op het nieuws en liet binnen een half uur alweer de volgende ATH noteren op $69.000.

Waardevermindering

De waarde van je geld verdampt voor je ogen. En gezien de resultaten die beleggers maken met cryptocurreny, is het niet zo gek dat personen die wat geld hebben vluchten in goud of crypto’s zoals de bitcoin. Peter Thiel, de mede-oprichter van onder andere PayPal is al jaren overtuigd van bitcoin als manier om de inflatie van ander geld te ontlopen. Eén van de mensen die in de wereld van miljardairs de leiding neemt op dit vlak is Michael Saylor. De directeur van MicroStrategy hanteert binnen zijn bedrijf inmiddels een bitcoin standaard. Saylor vergeleek het vasthouden van de dollar als spaarmiddel met het vasthouden van ijsklontjes. Langzaam maar zeker smelt de waarde.

MicroStrategy

Het bedrijf MicroStrategy heeft de gigantische hoeveelheid van meer dan 100.000 BTC in kas. Dat enorme saldo BTC komt voort uit een combinatie van ‘spaargeld’ omzetten naar BTC én investeringsrondes met als enige doel om meer bitcoin te kopen. En ze zijn daarin niet de enigen.

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.