Menu Start

Vage Tweet van Barry Silbert zweept koers btc op

Het is al weer enige weken geleden dat de geliefde bitcoin door de 65.000 dollar heen brak, maar vandaag was het dan alweer zover. Geruchten genoeg over een op hande zijnde all-time high en mogelijk speelt een mysterieuze Tweet van Digital Currency Group CEO Barry Silbert daarin een rol. Direct na zijn tweet met de tekst “Giong to be a big week” (Het gaat een grote week worden), schoot de bitcoin koers omhoog.

Onduidelijke Tweet

Het is de wereld niet geheel duidelijk waar Barry Silbert met zijn tweet op doelt, maar Silbert is een man met een gigantische invloed op de crypto industrie. Mogelijk gaat het om goed nieuws dat hij al kent over de ETF aanvraag van Grayscale. Een bedrijf waarvan bij de oprichter is.

Maar daarover twijfelen de experts van de SEC heeft nog tot 24 december de tijd om op de aanvraag van Grayscale te reageren. Veel vroeger reageren is tegen de gebruiken in bij SEC, die meestal op de laatste dag van de termijn beslissingen kenbaar maken. Mogelijk zorgt de druk van andere landen ervoor dat er wel een snellere uitspraak komt op de aanvraag.

Bang om de boot te missen? Het is nog niet te laat. Koop nu bitcoin

Elon Musk

Een andere mogelijke verklaring voor de uitspraak van Silbert is de verkoop van Elon Musk van 10 procent van zijn Tesla aandelen op basis van een Twitter-poll. Musk vroeg aan zijn volgers of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla moet verkopen en kreeg van de meerderheid een “Ja”. Nu wordt er volop gespeculeerd over waar de rijkste man op aarde dit geld vervolgens zal insteken. Er zijn uiteraard ook bitcoiners die hopen dat het richting bitcoin gaat.

Koffieautomaat

Het kan tot slot natuurlijk ook gewoon een opmerking zijn geweest zoals ik die vroeger aan de koffieautomaat maakte als ik het naar mijn zin had. Pas later in de week moest dan blijken of ik gelijk had. Laten we hopen dat de rest van de week net zo voorspoedig verloopt als deze eerste maandag, toch.

Te laat om in te stappen? Welnee, bitcoin is net begonnen. Koop hem nu bij Bitvavo

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.