Menu Start

Vandaag is een belangrijke bitcoin dag

We hebben gezien dat de koers van de bitcoin als een jojo op en neer slingert de afgelopen maand. Maar ik verwacht vandaag nog meer vuurwerk van de moeder der crypto coins.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Future contracten

Elke laatste vrijdag van de maand verlopen namelijk future contracten. En als we in het verleden kijken dan zorgt dit voor een koerswijziging van gemiddeld 2%. Maar dit is de eerste keer dat er ETF’s zijn die gebaseerd zijn op deze future contracten, wat betekent dat de groep investeerders die baat hebben bij een koersstijging of een koersdaling flink is toegenomen.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Futures

Verschillende beurzen bieden bitcoin futures aan, maar in dit artikel kijken we alleen naar de Chicago Mercantile Exchange (CME), een van de eerste beurzen die een futures-contract op bitcoin aanbiedt. Het heeft het grootste volume aan verhandelde futures-contracten.

De futures-contracten op de beurs worden afgerekend op de laatste vrijdag van elke maand om 17.00 uur Nederlandse tijd. Aangezien dit derivatencontracten zijn, worden de contracten in dollars (en niet in BTC) afgewikkeld. Alleen al op de Chicago Mercantile Exchange (CME) is het dat elk contract uit vijf bitcoins en de maximale positie is vastgesteld op 4.000 contracten (of 20.000 bitcoins).

Whales

De eigenaren van deze contracten zijn meestal erg vermogend en het is er deze personen veel aan gelegen om de koers in hun voordeel te laten werken. Ze zullen met andere woorden alles uit de kast trekken om de door hun gewenste kers te bereiken. En dat zal je in de loop van de dag gaan merken.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.