Voor of tegen, niets anders

Nederlanders hebben het uitgevonden, het ‘polderen’. Iedereen krijgt inspraak, ze luisteren naar alle partijen om vervolgens samen beslissingen te maken waarmee iedereen kan leven. Maar soms lullen ze ook teveel.

Elfstedentocht

Als het twee nachten achter elkaar vriest en de weerpluimen een derde of vierde nacht vorst voorspellen dan praten ze in Nederland over een schaatstocht. En nu -ik haat het woord dat ik nu ga tikken- in ‘coronatijd’ staat het al dan niet doorgaan van de tocht der tochten ter discussie.

Angsthazen

De angsthazen, mensen die veelal naar de publieke omroep kijken, beperkt social media gebruiken en dan voornamelijk Facebook, zijn natuurlijk tegen de organisatie van de Elfstedentocht.

De sporters

De sporters staan niet alleen door de virusbeperking op klappen, maar het is ook alweer even geleden dat ze langs elf Friese steden (dorpen eigenlijk) konden schaatsen in wedstrijdverband. Dus die wringen zich in krankzinnige bochten om het -allemaal veilig natuurlijk- door te kunnen laten gaan.

De politiek

Uiteindelijk is het die bende in het pluche die de uiteindelijke beslissing gaat nemen mocht het nog lange tijd flink gaan vriezen. En zo net voor de verkiezingen gaat dat een lastige worden. Want het Nederlandse volk is een volk dat slechts een korte termijn geheugen heeft. Die zijn alles wat Rutte heeft geflikt al lang weer vergeten. Maar als hij het in zijn hoofd haalt om dat schaatswedstrijdje te verbieden, dan zal hij daar een paar weken later op afgerekend worden.

Vragen

Resten ons twee vragen:
1) gaat de mogelijkheid er komen om een Elfstedentocht te organiseren?
2) staat de overheid een eventuele tocht toe?

1 gedachte over “Voor of tegen, niets anders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *