Menu Start

Voorraad btc bij exchanges blijft krimpen

Uiteindelijk zal het invloed op de prijs hebben, maar een grote invloed. Naarmate de prijs van Bitcoin (BTC) blijft stijgen, neemt volgens een recente Glassnode-analyse ook de snelheid toe waarmee beleggers hun geld van crypto-exchanges halen. 

Opname van exchanges bereikt 5.000 BTC

Volgens het rapport staat momenteel 12,9% van het circulerende bitcoin aanbod, of ongeveer $163 (€142) miljard, op exchanges. De trend begon in augustus, toen bitcoin wat opwaarts momentum begon te krijgen na een zomer van matige en dalende prijzen.  Meestal schrijft Glassnode in zijn analyse dat als beleggers meer van hun bitcoin op exchanges zouden houden, dit een teken zou zijn dat ze dachten dat het te duur was en de btc paraat wilden zetten voor snelle verkoop. Maar dat is geheel niet aan de orde.

Uit de analyse van Glassnode bleek dat de dagelijkse netto-opnames van beurzen een gemiddelde van 5.000 BTC hadden bereikt. In het report staat:

Het vreemde dat momenteel speelt is dat vrijwel geen enkele btc bezitter, van groot tot klein, warm lijkt te lopen voor de huidige koersen. De overgrote meerderheid is HODL´er en houdt de bitcoin in bezit in afwachting op nog (veel) beter koersen. Iedereen is positief en verwacht een hogere koers van de bitcoin.

Meer nieuwe wallet

Als we op Glassnode kijken dan zien we dat het aantal nieuwe wallet-adressen van bitcoin explosief toenemen. Op maandag 9 november, de laatste dag dat Glassnode gegevens openbaarde, hadden er al 516.914 nieuwe adressen deelgenomen aan een transactie. Dat is een stijging van 72% ten opzichte van het aantal nieuwkomers dat begin augustus bitcoin verstuurde of ontving. 

Vandaag overschreed het totale aantal Bitcoin-adressen voor het eerst de 900.000.

Blutz

Nieuwe gebruikers

Maar dat betekent niet noodzakelijk dat er veel nieuwe gebruikers of bedrijven zijn binnengekomen. Het Glassnode-rapport zegt dat de creatie van nieuwe entiteiten nauwelijks is gestegen boven het percentage dat normaal wordt gezien tijdens bearmarkten. Entiteiten zijn clusters van adressen waarvan het algoritme van het bedrijf vermoedt dat ze worden beheerd door dezelfde netwerkentiteit,

Extra wallets

Mogelijk is het zo dat veel mensen en bedrijven nieuwe extra wallets opzetten om hun btc op exchanges te kunnen parkeren waar ze een rentevergoeding krijgen. Of om ze op te laten nemen in fondsen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.