Menu Start

Vrijdagochtend: kort bitcoin en crypto nieuws

Bitcoin hashrate terug op niveau

Toen China eerder dit jaar bekend maakte dat er een algeheel verbod op mining kwam in het land, maakten velen zich zorgen. Maar niemand kan deze oersterke digitale munt nog stoppen, want qua hashrate is het netwerk inmiddels weer terug op het niveau van voor dat moment. Zonder de Chinezen.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Coinbase stijgt uit boven TikTok

De mobiele app van Coinbase staat op plek één van de Appstore. Dat maakt de app, die geheel gratis is, populairder dan het immens populaire TikTok. Vanzelfsprekend is de opmars van bitcoin een oorzaak, waarbij de berichten uit de media over Tweets van Elon Musk en dergelijke nieuwkomers doet aantrekken.

Ethereum breekt record 

Vorige week was bitcoin aan de beurt, en nu is het aan ethereum. De ether koers heeft een nieuw record gevestigd, het oude record heeft 171 dagen stand weten te houden. De munt steeg met 7,5% naar een waarde van 3.781 euro.

Ethereum koers

Twee vechtende honden

Dogecoin en Shiba zijn nu in strijd verwikkeld en tonen wederom stijgingen van 30% Shiba Inu en Dogecoin zijn in een verhitte strijd verwikkeld om de negende plek. Beide munten zijn met minimaal 20% gestegen de afgelopen 24 uur. Shiba had gisteren natuurlijk een mooie dag, op het hoogtepunt kon de memecoin een stijging van 80% noteren.

Gerucht klopt niet over intrekking mining verbod China

Lange tijd is China het beloofde land voor bitcoin miners geweest en stond een groot deel van de hashing power van het netwerk op Chinese bodem. Dit jaar is de Chinese overheid echter een klopjacht begonnen op bitcoin miners en is de industrie inmiddels vrijwel helemaal verdwenen uit het land. Ben ik de enige die zich afvraagt waar die enore bergen hardware zijn gebleven dan?

Rubrieken:Diversen

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.