Menu Start

Vrijdagochtend kort crypto nieuws

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

22 jarige hacker jat voor 8 ton aan crypto’s.
Een cryptohacker heeft een reeks aanklachten aan zijn broek gekregen. Naar verluidt stal de man twee jaar geleden $784.000 aan cryptocurrency’s, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Nu moet de man voorkomen. Het gaat om Joseph James O’Connor, op het internet ook wel bekend als PlugwalkJoe. Hij wordt beschuldigd van het plegen van fraude met overboekingen, het witwassen van geld, identiteitsdiefstal en enkele hacks, zo meldt Reuters.

Bitcoin wordt meer waard, maar je spaargeld veel minder.
Terwijl vorige week de inflatiecijfers voor de andere landen in Europa bekend werden, was het nu ook zo ver voor Nederland. De NOS liet weten de geldontwaarding in ons land ten opzichte van exact een jaar geleden 3,4 procent is. Met een gemiddelde prijsstijging (gemeten met een standaard lijstje van goederen en diensten), wordt het over het algemeen dus steeds duurder om rond te komen. De stijging is zelfs het hoogst sinds 2002.

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Google investeert een miljard in bitcoin futures platform CME.
Alphabet, het moederbedrijf van Google heeft bekend gemaakt 1 miljard dollar te investeren in CME. CME Group is een Amerikaans bedrijf dat de grootste derivatenbeurs ter wereld opereert, de afkorting staat voor Chicago Mercantile Exchange. In 2017 waren zij de eerste die bitcoin futures op de markt brachten.

El Salvador bouwt 20 scholen met bitcoin winst.
De regering van El Salvador heeft besloten om 20 nieuwe scholen te bouwen, met behulp van de winst die het land heeft gemaakt op bitcoin. El Salvador is een fonds gestart en deze is gevuld met bitcoin en dollars. Als de beoogde waarde van dit fonds overschreden wordt, bijvoorbeeld doordat bitcoin stijgt, dan worden er dollars uit het fonds gehaald. De president van El Salvador Nayib Bukele zegt dat voor het volgende project het overschot uit dit fonds wordt gebruikt voor de bouw van 20 scholen.

Bitcoin gaat iDeal verslaan op termijn en dan meteen wereldwijd.
Op 14 januari 2016 publiceerden Joseph Poon en Thaddeus Dryja de white paper voor het Bitcoin Lightning Netwerk. De zogenaamde tweede laag op Bitcoin die ervoor moet zorgen dat het netwerk in staat is om alle financiële transacties ter wereld te verwerken. Een potentiële oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin. We zijn inmiddels een kleine zes jaar verder en het Lightning Netwerk begint langzaam maar zeker zijn grote belofte waar te maken.

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.