Menu Start

Waarom Satoshi echt niet meer zal opduiken

Het is op 13 januari 2022 dat de bitcoin haar 13e kaarsje mag uitblazen. Op dat moment gaf de maker Satoshi Nakamoto het protocol een kickstart 13 jaar eerder. De maker van Bitcoin is altijd het beroemdste en meest mysterieuze personage van de wereld geweest. Ongeveer tien jaar geleden logde Satoshi uit, om nooit meer terug te keren en het is zeer waarschijnlijk dat de uitvinder nooit meer terug zal komen.

Communicatie storing

Satoshi Nakamoto vond het Bitcoin-netwerk uit en bracht het witboek van de technologie uit op Halloween (31 oktober) 2008. Het artikel is geschreven door “Satoshi Nakamoto” met het e-mailadres “satoshin@gmx.com” en de maker voegde ook de webdomeinnaam “bitcoin toe” .org” naar de krant.

Valse naam

De naam “Satoshi Nakamoto” is van Japanse afkomst en wordt algemeen beschouwd als een pseudoniem of een vervalste naam. Er wordt aangenomen dat Nakamoto’s verjaardag 5 april 1975 is, aangezien de datum wordt weergegeven op het profiel van de P2P Foundation van de uitvinder. Als de geboortedatum correct is, zou Nakamoto vandaag 46 jaar oud zijn.

Speuren naar Nakamoto

In de loop der jaren hebben een groot aantal speurders het tot hun missie gemaakt om de identiteit van de uitvinder te achterhalen. Hoewel Satoshi Nakamoto waarschijnlijk is overleden en er zijn veel redenen waarom mensen zouden geloven dat de uitvinder van Bitcoin niet langer onder ons is. In het verleden heeft Bitcoin.com News veel artikelen gepubliceerd over de mogelijke verdachten waarvan mensen beweren dat ze Satoshi zijn, en ook over de velen die beweren de beroemde uitvinder te zijn.

Twee berichten

Het eerste dat we echter weten, is dat Satoshi Nakamoto twee berichten heeft achtergelaten voordat hij voorgoed vertrok. Het eerste bericht was op 12 december 2010, toen de maker de community een bericht achterliet over ‘zich wagen aan meer complexe ideeën’. De post op 12 december was Satoshi die dingen op een zeer serieuze en directe manier besprak, waarbij hij benadrukte dat de “software helemaal niet bestand is tegen DoS-aanvallen”.

de mail van Satoshi

Laatste bericht

Nakamoto keerde nooit meer terug om iets anders te bespreken op het Bitcointalk.org-forum. Jaren later doken e-mails van Nakamoto aan Mike Hearn en Gavin Andresen op vanaf april 2011, toen de pseudonieme maker van Bitcoin zei: “Ik ben verder gegaan met andere dingen.” Vanaf hier is bijna al het andere over Satoshi’s verdere communicatie onbewezen en zijn er tot op de dag van vandaag veel wilde claims en speculaties geweest.

Wie is Satoshi

Bitcoin Riches blijven niet opgeëist

Het feit is echter dat Satoshi Nakamoto na deze berichten besloot niet terug te komen en het is heel goed mogelijk dat de uitvinder om gezondheidsredenen wellicht helemaal niet kon terugkeren. Sommige mensen zijn er zelfs vrij zeker van dat Hal Finney de meest waarschijnlijke Satoshi Nakamoto-kandidaat was. Finney had ernstige problemen met amyotrofische laterale sclerose (ALS) en stierf in augustus 2014. Interessant is dat Finney in 2011 ook met pensioen ging bij de PGP Corporation, hetzelfde jaar dat Nakamoto zijn laatste correspondentie-e-mails naar Hearn en Andresen stuurde.

De grootste aanwijzing

Ten slotte is een van de grootste aanwijzingen dat Nakamoto niet langer bij ons is – afgezien van het volledige gebrek aan communicatie na tien jaar – het feit dat de rijkdom van de uitvinder tot op de dag van vandaag ongebruikt blijft. Er wordt algemeen aangenomen dat Nakamoto een schat van 1 miljoen bitcoin ( BTC ) bezit als de maker nog in leven is. Maar de voorraad van meer dan $ 60 miljard aan BTC heeft nooit het daglicht gezien, en de kans is groot dat deze munten voor altijd verdwenen zijn als Satoshi Nakamoto overleden is.

Geen harde bewijzen

Aan het eind van de rit zijn er echter uiteindelijk toch niet genoeg feiten die kunnen bewijzen dat Satoshi dood is, net zoals er niet genoeg feiten zijn die kunnen bewijzen dat Satoshi nog leeft. Nul communicatie door de jaren heen betekent niet noodzakelijk dat Nakamoto niet langer bij ons is op deze aarde. Bovendien betekent het feit dat Satoshi nooit de $ 60 miljard aan bitcoin die in de begindagen werd gedolven heeft verplaatst of uitgegeven, niet noodzakelijk dat Nakamoto ook dood is. Eén ding is zeker, Nakamoto’s sluier van mysterie was goed genoeg om ervoor te zorgen dat het ons tot op de dag van vandaag blijft boeien.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.