Menu Start

Warm of koud crypto bewaren, wat is het verschil?

Bitcoin-portefeuilles kunnen worden omschreven als “warm” of “koud”. Warme wallets zijn de meest populaire en meest gebruikelijke methode voor het opslaan van Bitcoin-privésleutels. Een toenemend aantal sleutels wordt echter verplaatst naar cold wallets.

Via het internet of juist niet

Sleutels in een hot wallet worden opgeslagen in software die is verbonden met internet, terwijl sleutels in een cold wallet worden geïsoleerd van internet. Crypto bezitters verplaatsen hun digitale munten naar een koude wallet omdat de koude wallet de privésleutels van internet kan isoleren.
Door de internetverbinding uit de vergelijking te halen, is er een veel lager risico op malware, spyware en SIM-swaps. Er wordt aangenomen dat koude opslag superieur is aan warme opslag voor veiligheid en autonomie, zolang er voldoende voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat de privésleutels van cryptocurrency verloren gaan.

Crypto kopen en afrekenen met iDeal kan eenvoudig bij Bitvavo

Lange termijn

Koude opslag is het meest geschikt voor grote hoeveelheden bitcoin die niet bedoeld zijn om vaak te worden uitgegeven; veel beleggers die niet vaak transacties hoeven te verrichten en degenen die grote hoeveelheden cryptomunten bezitten, hebben ontdekt dat koude opslag een veiliger alternatief is voor warme opslag.

het koud opslaan van crypto currency is vele malen veiliger dan online bewaren

Koude opslagmethoden

Er zijn verschillende opties voor koude opslag van crypto. Door de opzet van de meeste crypto-wallets is het nog steeds mogelijk om cryptomunten te ontvangen terwijl je je privésleutels koud houdt. Door je openbare sleutels beschikbaar te houden via een alleen-kijken- portemonnee, kan de gebruiker adressen delen met andere mensen om crypto rechtstreeks naar koude opslag te ontvangen.

Voorbeeld Ledger

Veel crypto bezitters gebruiken voor de koude opslag van hun cryptomunten een Ledger. Dit apparaat kent ook een methode om zogenaamde ‘watch only’ adressen te genereren. Zo werkt dat:

Voor Bitcoin kan je een expub exporteren dat je toestaat al je ontvangstadressen te monitoren:

  1. Open de Ledger Wallet Chrome bitcoin app

  2. Klik op je account overzicht, genaamd “My account”

  3. Klik nu “Account Settings” in de rechter bovenhoek, onder je saldo

  4. Klik “Export” naast “Extended public key”

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.