Menu Start

Wat als alle bitcoins zijn gemined?

zoveel bitcoins komen er

Het exacte aantal bitcoins dat er gemined kan worden bereken je met behulp van de bovenstaande formule. En als je die juist toepast, dan kom je op een aantal van 20.999.999,9769. Net geen 21 miljoen dus, maar gemakshalve gebruik ik even 21 miljoen.

Maximum

Wanneer het maximale aantal van 21 miljoen bitcoins is bereikt, ontvangen gebruikers niet langer nieuwe bitcoins om blocks te verifiëren; de beloning vervalt. Zij zullen echter wel transactiekosten blijven ontvangen – bijgedragen door degenen die de betalingen verrichten – als een stimulans om de transacties te verifiëren. En wie denkt dat miners er mee zullen stoppen die vergissen zich. Het aantal transacties neemt nu al explosief toe en zal in de komende jaren alleen nog maar groter worden. Dat maakt het minen dus voor altijd interessant.

Jaar 2140

Naar verwachting zal de laatste nieuwe bitcoin in 2140 worden gemined. Vanaf dat moment kunnen bitcoins onderhevig raken aan deflatie omdat coins door een gebruikersfout ‘verloren’ kunnen raken – bijvoorbeeld door het sturen van munten naar een ongeldig adres, maar ook omdat er mensen bitcoins kunnen verbranden (al zou ik niet weten waarom je dat zou willen doen).

Het is mogelijk om coins permanent uit de omloop te halen. Dit kan met een code in de bitcoinsoftware die OP_RETURN heet. Met deze code vernietig je de private key van een wallet. Niemand kan dan meer bij de coins komen die op dit adres stonden. Verschillende bitcoin adressen zijn al op die manier verbrand.

Blutz

Hoeveel bitcoins zijn er nu?

Wil je weten hoeveel bitcoin er nu in omloop is? Kijk dan op coinmarketcap.com. Onder het kopje circulating supply staat het aantal coins in omloop. Toen ik dit tikte waren er 18,867,393 bitcoins, bijna 19 miljoen dus en die vertegenwoordigen een waarde van 1.234.927.474 dollar en 29 dollarcent.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.