Menu Start

Wat betekent FOMO?

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

FOMO is de afkorting van de term Fear Of Missing Out, oftewel de angst om de boot te missen. Bij FOMO staat het gevoel om iets te missen centraal en dit wordt vaak aangewakkerd door het succes van anderen.

Natuurlijk gedrag

Deze angst om iets te missen is natuurlijk gedrag, waarbij mensen zich laten leiden door gevoelens en emoties. FOMO wordt gecreëerd door succesverhalen van anderen en kan leiden tot het ontstaan van zogenoemde zeepbellen zoals de dotcombubbell: na een langdurige prijsstijging besluit men ook in te stappen, omdat men een verdere prijsstijging niet wil missen: de Fear Of Missing Out.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Verstandig?

Of dat verstandig is hangt weer af van het moment waarop de FOMO er in sluipt. Echter hoe hoger de koersen, des te groter is het risico dat het instapmoment precies op de top van de koers is. Als dat gebeurt dan was de FOMO een zeer slechte raadgever.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.