Menu Start

Wat betekent HODL?

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

HODL is eigenlijk gewoon een verkeerd gespeld woord. Het had moeten zijn “hold”. Dit verwijst naar buy and hold strategieën die worden toegepast bij cryptocurrencies zoals bitcoin.

Waar komt de term HODL vandaan?

We moeten terug naar het jaar 2013 om het ontstaan van HODL op te merken. Het verscheen voor het eerst in een een bericht op een bitcoin-forum. De prijs van bitcoin was gestegen van minder dan $15 in januari 2013 tot een hoogtepunt van meer dan $1.100 begin december 2013. Nadat de waarde van een bitcoin zakte tot $438, besloot de persoon die deze term (per ongeluk) bedacht zijn bitcoins aan te houden.
Hij tikte per ongeluk ‘HODL’ in plaats van ‘HOLD’ en vervolgens nam vrijwel iedereen op het forum de grappige mistype over en snel daarna volgde de hele wereld.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Hold on for dear life

Onder cryptobeleggers staat de term inmiddels bekend als Hold On for Dear Life, oftewel: aanhouden voor een goed leven. Deze personen geloven dat dipjes of crashes tijdelijk zijn en uiteindelijk de aanhouder wint.HODL is dus een zeer goede tip, door de jaren heen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

2 antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.