Menu Start

Wat doen de 141.000 MtGox bitcoins met de koers

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Nu het niet lukt om de 60K weerstand te doorbreken zakt de bitcoin terug naar zo’n 56.000 dollar. Op maandag noteerden we nog een hoogtepunt van 59.500 dollar, maar inmiddels zijn we dus weer wat teruggevallen. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de 141.000 bitcoin van Mt. Gox die binnenkort op de markt komen. Wat gaat dat aantal betekenen voor de koers?

Wakker worden

Dit zijn precies de triggers waarop de whales reageren. Die profiteren er namelijk van dat er angst heerst over het mogelijke loslaten van de Mt. Gox bitcoins.

Plannen voor Mt. Gox in afrondende fase

De curator van het in 2014 gevallen Mt. Gox heeft inmiddels bekendgemaakt dat het plan om de 141.000 bitcoin van het beursplatform die hij nog in beheer heeft binnenkort naar de rechtmatige eigenaren gaan. De exacte procedure qua timing en de precieze hoeveelheden die gebruikers krijgen zijn nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de 141.000 stuks flink versnipperd zullen worden en de vraag is dan ook maar zeer in hoeverre dit van invloed gaat zijn op de koers van de bitcoin.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Negatief sentiment

Hoewel deze gebeurtenis al langer in de lucht hing heeft de markt er nu ook lucht van gekregen en lijkt het bij te dragen aan het negatieve sentiment. De bekende Crypto Fear & Greed Index is na een kleine opleving ook weer op een score van 33 uitgekomen, wat betekent dat er angst in de markt zit.

Ik maak me geen enkele zorg om deze druppel op een gloeiend hete plaat in elk geval.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.