Menu Start

Wat een land was dat, Nederland

In Nederland kan je de politiek in als je wat stemmen ronselt onder je familieleden en de mensen op de tennisclub en als je er dan nog wat te kort komt dan vraag je op je werk of ze op je willen stemmen. En eenmaal opgeklauterd naar de regering in Den Haag dan begint het feest.

Liegen en bedriegen

Als je in de regering bent beland, of althans in de Tweede Kamer, dan gaan er opeens rijen met geheime deurtjes open, je wordt meegenomen in de duistere geheimen en je leeft compleet buiten de macht. Je doet wat je wilt, je declareert maar makt bonnetjes zoek, je stort je ongestraft in het vastgoed, je laat je rondrijden in diesel slurpende bakken en nog wat van dat soort zaken.

Verzieken

Je kunt er complete ministeries om zeep helpen en als dat uitkomt dan is je baan als minister of staatssecretaris allang vergeven aan de volgende die de boel gaat bedonderen. En mocht je nog wat langer willen blijven zitten omdat je baantje in Europa of bij het bedrijfsleven nog niet helemaal geregeld is, dan zeg je bij iedere aantijging dat je er geen actieve herinneringen aan hebt.

Onkunde

Je hoeft ook niet persé een aansluitende studie gevolgd te hebben om op een positie te komen. Zonder enige ervaring als jurist kan je gewoon Minister van Justitie worden en als je nog nooit een tank van dichtbij gezien hebt dan kan je Minister van Defensie worden. En heb je ervaring opgedaan in het kapot maken van de zorg, dan ligt er een baantje als Minister van Wonen voor je klaar. Wie het nog snapt die mag het zeggen.

Betalen

Al die onkunde mis-management en bewuste fouten moeten allemaal betaald worden. Dat gratis geleende geld moet uiteindelijk ook nog een keertje terugbetaald worden, maar dan is die hele ploeg met opvreters inmiddels verkast naar Bussum waar ze in hun riante villa smakeloos lachen om het acht uur journaal. Nederland staat op het keerpunt en wel nu. Het failliet is dichterbij dan je denkt, want zo doorgaan dat lukt niet.

Ga je toch lekker weg

“Als het je niet bevalt, dan vertrek je toch lekker?”, waarvan akte. Nederland, het politiek correcte land waar iedere gelukszoeker wordt beloond met een huis en uitkering, waar vieze mannen hun tengels niet thuis kunnen houden als het om kwetsbare meiden gaat, waar de helft van de bevolking de hele dag loopt te schelden op de andere helft en waar het altijd en eeuwig kutweer is.

Sterkte daar.

Rubrieken:Columns

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.