Menu Start

Wat is bullish en wat is bearish?

Je leest de termen bullish en bearish of bull en bear nogal eens als je met cryptocurrency bezig bent. Maar wat betekenen deze veel gebruikte termen nu precies? Om jou als een echte kenner op verjaardagen te laten verschijnen leg ik het je uit.

Financiële wereld

Bullish en Bearish zijn 2 termen die heel veel voorkomen in de financiële wereld. Deze termen hebben betrekking op het sentiment van de markt. Wat voelen de handelaren en bezitters. Hoe is hun onderbuikgevoel, of hoe zijn de prognoses voor de korte termijn?

Bearish en bullish worden niet alleen in de cryptocurrency wereld gebruikt, maar ook op de financiële- en aandelenmarkten

Blutz

Bullish

Bullish betekent dat het marktsentiment positief is en dat de verwachting is dat de koersen zullen gaan stijgen. De term bullish is afgeleid van het woord Bull, het Engelse woord voor stier. Wanneer een stier aan het vechten is, gebruikt hij zijn hoorns in een opwaartse beweging om zijn vijand aan te vallen. Hiermee wordt dan verwezen dat de koersen als het ware van beneden naar boven gaan.

Bullish

Bearish

Bearish betekend dat het marktsentiment juist negatief is en dat de verwachting is dat de prijzen gaan dalen. De term bearish is afgeleid van het woord Bear, wat in het engels beer betekend. Wanneer een beer aan het vechten is, gebruikt hij zijn klauwen in een neerwaartse beweging om zijn vijand aan te vallen. Hiermee wordt dan verwezen dat de prijzen als het ware van boven naar beneden gaan.

Bearish

Over personen

Uitdrukking voor een belegger die verwacht dat de koersen zullen stijgen. Hij is `bullish’. Mooi bijkomend voordeel van een bullish markt is overigens dat een stijgende koerst weer een hogere stijging tot gevolg heeft, mede door de angst de boot te missen. Dat noemen we FOMO en dat leg ik je later nog eens uit.

Beren

Een bear market houdt in dat de prijzen van een financieel product hard dalen. Op veel websites wordt soms wel tot een daling van twintig procent beschreven. Dat de beer als voorbeeld wordt gebruikt is ook geen toeval. Wanneer een beer zijn tegenstander aanvalt, slaat hij met zijn klauwen naar beneden. Ook dit kan je mooi vergelijken met de dalende prijzen.

Samengevat

  • Een bull market kenmerkt zich door optimisme, de koersenstijgen.
  • Een bear market kenmerkt zich door pessimisme, de koersen dalen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.