Menu Start

Welkom vreemdeling, welkom

Een warm welkom aan alle vreemdelingen. Kom er gezellig bij en voel je hartelijk ontvangen binnen de Nederlandse landsgrenzen. Het land van de onbeperkte mogelijkheden.

Vredelievend

Wij Nederlanders zijn een vredelievend en uitermate tolerant volk met een open mind en we staan positief tegenover ieder geloof, dat hebben we zelfs in onze wet vastgelegd. Dus wanneer je een gebedshuis zoals een moskee of een tempel wilt bouwen, dan geven we je niet alleen alle vrijheid om dat te doen, maar we ondersteunen dat met goedkope bouwgrond en subsidies.

Gratis huis

Wij als Nederlanders plaatsen jullie zelfs in prioriteit boven onze eigen kinderen als jullie straks woonruimte nodig hebben en natuurlijk een baan. Maar als het integreren allemaal wat moeilijk is dan kun je natuurlijk ook wachten tot we geld geven om het jullie naar je zin te maken, daar beginnen we al mee direct na aankomst zodat je vast kunt wennen aan dat gratis geld.

Eenzaam? Welnee

We begrijpen dat de barre tocht naar Nederland een helse klus was en dat je daarom alleen bent gekomen, zonder je familie. Maar geen zorgen, want als er iemand met je meedenkt naar oplossingen dan is dat wel de Nederlander. Gezinshereniging is een kwestie van tijd en als het niet snel genoeg gaat dan zorgen we voor gratis advocaten die via de rechter nog het nodige met een grotere snelheid kunnen afdwingen.

Nederlandse taal

Als jullie de taal niet machtig worden geeft dat niets hoor. Onze politie is druk bezig zichzelf jullie toekomstige straattaal aan te leren om zo beter met jullie te kunnen communiceren. Bovendien worden alle formulieren die je in ons land moet invullen voor het krijgen van gratis boodschappen, zorg, kleding, woonruimte en extra leefgeld al in heel veel talen gedrukt want we willen immers dat jullie op een gespreid bedje komen.

Uitstekende zorg

We schrokken een beetje van het feit dat de meesten van jullie nog met wierook en vies smakende thee naar huis worden gestuurd door de lokale medicijnman. Hier in Nederland staat er daarom dag en nacht een team voor je klaar die je met iedere gezondheidsklacht gaat helpen. En maak je geen zorgen om kosten want een eigen bijdrage of eigen risico, of nog erger een maandelijkse premie, dat zou te gek voor woorden zijn in een rijk land als het onze is.

Psychische zorg

Kom je uit een oorlogsgebied? Dan kan je er op rekenen dat er ook voor jou een compleet team klaar staat dat je psychisch gaat bijstaan de komende jaren. Wij helpen je samen van die oorlogstrauma’s af en daar hoeven we echt niets voor terug. Ook gaan we proberen om het vuurwerk op oud en nieuw te verbieden want we begrijpen als geen ander wat die knallen met jullie doen.

Grote pot

Maar is die pot met geld dan onuitputtelijk? Nou bijna wel hoor. We heten dan ook graag enkele duizenden vreemdelingen welkom in Nederland. Als er geld te weinig is dan verhogen we gewoon de belastingen of dan gaan we zelf naar de voedselbank en laten onze kinderen tot hun 28e thuiswonen. Of we gaan minder auto rijden en een keertje minder op vakantie.

Wat willen we terug?

We hoeven er niets voor terug hoor, voor al die zorg en toewijding. Het enige wat we vragen is of onze vrouwen nog een paar jaartjes veilig naar de hockey kunnen op de fiets s’ avonds en of jullie ons kunnen leren hardlopen.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.