Menu Start

Whale alert: 15.000 bitcoins verzonden

Via het alarm van de grote jongens op de bitcoin blockchain, Whale Alert, werd er melding gemaakt van een opmerkelijke transactie: een onbekend persoon verstuurde vandaag ruim 15.000 bitcoin.

Blockchain is openbaar

Alle transacties op de blockchain zijn volledig inzichtbaar voor iedereen. Geheel transparant dus. En de website Whale Alert registreerde dus de opmerkelijke transactie die een waarde vertegenwoordigt van 990 miljoen dollar. Voor de transactie werd een fee berekend van slechts 0,00001640 BTC (dat is ruim $1) voor de miners. Dit gaat niet percentagegewijs, maar het betreft een fee per transactie, ongeacht de grootte van die transactie.

Ondanks dat Whale Alert een database heeft bijgehouden van veel adressen en ze dus adressen van grote handelaren en exchanges wel kennen, blijkt het in dit geval om een adres te gaan dat (nog) niet in hun database voorkwam. En op basis van alleen het btc adres is niet na te gaan wie er bijna een miljard dollar verhuisde.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.