Menu Start

Zimbabwe gaat El Salvador opvolgen met bitcoin

Na het uid Amerikaanse El Salvador lijkt nu ook het Afrikaanse land Zimbabwe de bitcoin als wettig betaalmiddel te gaan accepteren. De vraag naar cryptocurrencies groeit hard in het land. De overheid van het land staat open voor regulatie van de gehele sector.

Wettig betaalmiddel

Volgens de laatste berichten overweegt de regering van Zimbabwe serieus om de bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te introduceren. Dit zou het mogelijk maken om de sterk groeiende vraag naar crypto te kunnen blijven beantwoorden op een gecontroleerde manier. Er zouden zelfs al gesprekken lopen tussen handeslplatformen en de Zimbabwaanse overheid.

Grensoverschrijdend

Besproken wordt wel of er mogelijkheden zijn om enige grip te krijgen op de grensoverschrijdende transacties. het mogelijke witwassen en mogelijk geldstromen met betrekking tot criminaliteit of terrorisme. Reden voor de regering om speciale wet- en regelgeving in het leven te roepen, ook onder druk van internationale overheden. Om dit te kunnen realiseren heeft de overheid in Zimbabwe hulp ingeschakeld van experts afkomstig uit verschillende sectoren. Er zijn zowel experts benaderd uit eigen land als uit andere landen.

Andere landen

Toch is het nog steeds een onderzoek en er is zeker nog geen garantie dat Zimbabwe bitcoin ook echt als wettig betaalmiddel gaat opnemen. Maar waar rook is, is vuur dus zie ik het op termijn zeker wel gebeuren met een overheid die er in dit stadium al positief instaat.
Naast Zimbabwe zijn er meerdere landen die onderzoek doen naar het voeren van de bitcoin als wettig betaalmiddel.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.