Menu Start

Zo, hij staat

Zo, hij staat .En als we het over kerstbomen hebben dan is deze opmerking echt zó 1990. Dat kan echt niet meer.

Opmerkelijke uiting van geloof

Bovendien is het ook nog eens een vreemde geloofsuiting om een boom om te hakken, die in je woonkamer te zetten om hem dan vervolgens te versieren met nietszeggende Chinese rommel die door ondervoedde kindjes van 9 werd gemaakt in een te warme fabriek zonder airco afgelopen zomer.
Die rommel, inclusief die debiele lampjes, werd vervoerd in een een container die in een schip ging dat per dag meer de aarde vervuilt van alle in Duitsland rijdende diesels bij elkaar.

Duurzaam

Lekker duurzaam ook die kut lampjes, want volgend jaar kan je er gewoon weer aan, want de directie van de Action wil tenslotte ook elk jaar gevulde hertenreet eten. Nadat er een onweerstaanbare drang was naar het ‘zo hij staat’ moment, dat meestal gepaard gaat bij een bijbehorende foto van het prots stuk, blijkt tegen de jaarwisseling het omgekeerde het geval.

Tot inkeer

Klaarblijkelijk komen ook de ‘kerstboom-plaatsers’ tot inkeer en weten ze niet hoe snel ze deze beschamende geloofsuiting weer in de doos moeten rossen. Ver weggestopt op een plek uit het zicht achterop de zolder of in de schuur. En natuurlijk vergeten de echte bikkels niet om er met een dikke viltstift ‘KERSTBOOM’ op te kalken, want er liggen immers nog minimaal 20 van dergelijke onhandige klote dozen op zolder.

Gezellig?

En kom nou niet met het zwakte en meest slechte argument wat al 2.000 keer bedacht en genoemd is, ‘het is toch gezellig’? Er is niets gezelligs aan een naaldboom in je huis met lampjes, ballen en slingers erin. Het is ontstaan vanuit het Christelijke geloof en met het plaatsen van een boom doe je mee aan het prediken van iets dat normaal alleen in sprookjesboeken voorkomt (lopen over water, opstaan uit de dood en zo).

Achter de voordeur

Nou heb ik er natuurlijk helemaal geen ruk mee te maken wat je achter je voordeur doet en dat moeten we vooral ook zo houden allemaal. Maar je zult het niet kunnen ontkennen dat als we religie buiten de deur afschaffen en het beperken tot binnenshuis, we met zijn allen tegen een wereld zouden aankijken waar het er een stuk vriendelijker aan toegaat.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.